Vouwgordijnen worden populair in 2019

2019 de doorbraak van het Top Down vouwgordijn

Vouwgordijnen zijn knus, gezellig en stralen veel warmte uit. Met een vouwgordijn haal je een hoge aaibaarheid factor en sfeer in huis.  De grote woonbladen hebben dit eindelijk herontdekt en er wordt dus veel over vouwgordijnen gepubliceerd. WE gaan vandaag de drie bekendste varianten bespreken. Want er is méér dan het gewone recht toe recht aan vouwgordijn.

Het standaard vouwgordijn met baleinen

Dit is het vouwgordijn zoals we dit vanaf het eerste uur kennen. Het heeft een koord of ketting bediend systeem en je kunt het van onder naar boven optrekken.  Het standaard vouwgordijn kan in doorzichtige stof worden uitgevoerd, maar ook in ondoorzichtig of dim out zodat het weinig licht doorlaat. Dat is een ideale oplossing voor slaapkamers. Het is ook een ideale zonwering. Een vouwgordijn kan een heel lange levensduur hebben tot wel 20 jaar.

Top Down Bottom Up Vouwgordijnen

Bij het top down vouwgordijn kan je de onderkant optrekken maar ook de bovenzijde van het vouwgordijn laten zakken.  Het pakket stof kan op elke plek voor het raam worden gehangen. Laat je het aan de bovenzijde zakken, dan kun je extra licht de kamer in laten schijnen waardoor deze een stuk lichter wordt.  Ook houdt je eenvoudig inkijk tegen door het pakket op ooghoogte te hangen. Wist je dat dit een Nederlandse vinding is? IN de jaren 90 is het bedacht door Hewo Raamdecoratie uit Weert.

 vouwgordijn top down

Vouwgordijn met metalen overschuif baleinen

Wil je graag dat het vouwgordijn dat je gaat kopen ene hele moderne uitstraling heeft, dan kun je dit op maat laten maken met metalen overschuif baleinen die aan de kamer zijde van het gordijn zichtbaar zijn. Deze vouwgordijnen worden ook wel silverblind vouwgordijnen genoemd. Doordat de metalen baleinen zwaarder zijn, wordt het vouwgordijn strakker getrokken waardoor het een veel vlakkere uitstraling heeft. Aan de onderzijde komt ook een metalen onderlat van 4 cm hoog. Dat geeft vouwgordijnen een heel andere uitstraling.