Roljaloezie? Hoeveel namen zijn er voor dit product?

Een van de meest verwarrende productnamen ooit is wel de roljaloezie.

Over welk product hebben we het eigenlijk. Wat is een Roljaloezie?  Het gaat om een rolgordijn waarvan het stof uit strepen bestaat die afwisselend doorzichtig en ondoorzichtig zijn.  Door dit doek vóór elkaar door te rollen schuiven de strepen voor elkaar door. Je kan dus transparant vóór transparant hangen zodat het rolgordijn doorzichtig wordt. Je kunt ook een dichte strook voor het transparante vlak hangen. Dan kun je er niet meer doorheen kijken.  De bedenkers van het woord zijn te vinden in de hoek van de bouwmarkt en de discounters zoals o.a. Gamma en Leenbakker. Het gaat hier altijd om een voorverpakt product dat je zelf op maat moet maken.  Het zelf aanpassen is niet gemakkelijk.

Waar komt het product vandaan

De roljaloezie is uitgevonden in Zuid Korea. Dit land is het verst in ontwikkeling van het product en ook in de ontwikkeling van nieuwe stoffen.  Het product wordt er aangeboden onder ‘Zebra Blind’. Dit is de gangbare internationale benaming. De stofbreedte voor een kant en klaar product hout vaak op bij 220 cm. Dit heeft alles te maken met container maten want deze worden in bulk aangevoerd. Het zijn echte producten welke op prijs zijn gemaakt.  De kwaliteit laat in de regel vaak te wensen over.

Roljaloezieën op maat laten maken

In Nederland zijn op de dag van vandaag gelukkig bedrijven gevestigd welke een roljaloezie op maat voor je produceren. Kijk eens in deze webwinkel. Je kunt zelfs verschillende koven kiezen in diverse kleuren en ook de randen kunnen qua model en op kleur worden gekozen. Er zijn veel stoffen beschikbaar wat de keuze niet gemakkelijker maakt. Maar je kan natuurlijk wel de jaloezie helemaal naar je eigen wensen laten maken, precies zoals jij dat wil.  Ze kunnen ook breder worden besteld tot 280 cm breed.  De geruchten gaan dat het straks nog breder kan en zelfs een roljaloezie van 300 cm breed mogelijk is.