Raamdecoratie Made in Holland

Zijn er nog producenten van raambekleding die daadwerkelijk in Nederland produceren. Het antwoord is Ja.

Veel grote merken hebben de productie lang geleden uit Nederland weg gehaald en verplaatst naar het oostblok, Zuid Europa of Azié. Kleinere merken daarentegen bloeien met productie in eigen land. Dat is goed voor ons allemaal want zó blijft ons verdiende geld in eigen land.  Vandaag nemen we verschillende raamdecoratie bedrijven onder de loep. Het merk Stijllux® produceert raamdecoratie voor woonwinkels.  Het merk Hewo® produceert raamdecoratie en verkoopt deze rechtstreeks aan de particulier via Internet.

Eigen innovaties

Door in eigen huis zelf bestaande producten te verbeteren en nieuwe producten te ontwerpen, houden zij het hoofd boven water.  Bij stijllux staat durf voorop en dat zie je in de producten. Denk hierbij aan bijzondere vlakverdelingen in paneelgordijnen of rolgordijnen. Eigen ontwikkelingen voor dakramen enz. Zo stonden ze op internationale beurzen te pronken met de mooie panelen en hebben ze veel anderen op ideeën gebracht. Perfectie is ook een van de peilers van het bedrijf en de mentaliteit is om er voor te gaan.

Een voorbeeld van een Stijllux raam. Bron: Stijllux.nl

Hewo is ontstaan uit een woninginrichting bedrijf.  De onvrede over het aanbod en de arrogante werkwijze van grote merken heeft hen doen besluiten om de stoute schoenen aan te trekken. Nu staat er in Weert een moderne fabriek én showroom waar klanten altijd terecht kunnen. Hewo is de bedenker van het Top-Down vouwgordijn maar ook patenthouder van het horizontale paneelgordijn; de Raamdivider. Gaandeweg ontwikkelde zij zich tot specialist in duo rolgordijnen. Door het grote aanbod in stoffen, cassettes en randen, bediening mogelijkheden zoals domotica enz., lopen ze voorop in Europa.Via diverse websites worden de raamdecoraties in Nederland en België aangeboden.  Een perfecte service staat op het lijf geschreven. Het is de enige manier om serieus met klanten om te gaan.  De klant waarderingen onderschrijven dit en laten zien dat met serieus bezig is. Een team van binnenhuisadviseurs staat de klant bij om professioneel advies te geven en te begeleiden bij bij bijvoorbeeld het inmeten. De klant kan vaak veel meer dan hij denkt.  Meetfouten worden hoogst zelden gemaakt.

 een Hewo Duo rolgordijn