Duo rolgordijnen prominent aanwezig op grote R&T beurs in Stuttgart

Een duo rolgordijn blijft trendy in 2018

De R&T beurs in Stuttgart vindt elke twee jaar plaats. Er staan exposanten uit de hele wereld en je krijgt er een goed beeld over welke raamdecoraties de mode voor het komende jaar bepalen.  Het viel ons op dat er met name op het gebied van duo rolgordijnen erg veel te zien was. Het eerste duo rolgordijn was verkrijgbaar op 210 cm breed. Door de jaren is deze breedte geëvolueerd naar 280 cm. Nu zie je al doekbreedtes op de beurs van 300 cm. Goede hoop voor Nederlandse huizen dus, want die hebben vaak grote ramen.

 Bron: duorolgordijn.eu

Stoffen en samenstelling

De stoffen zijn door de jaren heen sterk veranderd.  Op de beurs werden erg veel linnen structuren gepresenteerd, wat aangeeft dat vooral sfeer wordt benadrukt. Met linnen look kan dit uitstekend. Onderstaand laten we ook enkele mooie foto’s zien van enkele laatste nieuwtjes. Er is ook veel verschil aangebracht in de doorkijk door het transparante deel van een duo rolgordijn zoals het clear view concept van de middelste stof.

 Bron:  Raamdecoraties.nl

Stoffen met een metallic inslag zie je ook méér alhoewel die voornamelijk aan de Nederlandse consument voorbij zullen gaan. Nederlanders houden in de regel méér van een matte uitstraling die sfeervol en knus overkomt.  Doordat Vintage nog steeds aan populariteit toeneemt en dit voornamelijk matte kleuren zijn, kan dat hieruit worden afgeleid.

Hardware

Onder hardware wordt alles begrepen behalve de stof.  Denk hierbij aan het type rolbuis, welke cassette en de mogelijkheden aan rand afwerking. Daar ontbrak het op de beurs wel aan en kon je zien dat eigenlijk niemand hier echt innovatief te werk is gegaan. Wat dat betreft zit het Nederlandse merk Hewo® op de goede weg. Zij bieden een groot scala aan randen en cassettes en de mogelijkheid voor de klanten om online een duo rolgordijn te bouwen. Daarmee lopen ze voorop in Europa.